Дванадесет куриозни случки в лекарските кабинети-ГОЛЯМ СМЯХ


03/02/2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Здраве и здравни съветиВсички може би сме попадали в подобна ситуация
1. Аз съм очен лекар и един ден в кабинета ми влиза младо момиче с бебе на ръце. Аз я попитах дали прегледът е за нея или за бебето, а тя ми отговори:
– Не, не, за мъжа ми идвам. Каза да ви предам, че вижда малко размазано и на 20 метра трудно чете табелите. Дали може да се изчисли диоптъра?
2. Пациентка идва за преглед с опакване за сърбеж при интимните части. Не разбира как е станало, защото от години е само с един партньор, след което споделя „Приятелят ми е много внимателен и държи на хигиената. Използваме презервативи и всеки път ги мие със сапун, за да са чисти при следващото ползване“

3. Разговор пред лекарския кабинет:
– Докторът ми изписа едни лекарства, обаче не ми помагат, за това пак идвам.
– Какви лекарства?
– АНАЛгин… знаеш тези, дето не се пият през устата, ама не помагат.

4. Възрастна жена влиза в кабинета ми за гинекологичен преглед, след което казва:
– Идвам за преглед на компютъра, на видеозоната, де…

5. Млада двойка влиза в кабинета ми видимо притеснена. Казват ми, че не разбират как е възможно жената да забременее, след като са се пазили с хапчета по много точно предписание. Преди да започнем прегледа, мъжът ме извика пред кабинета, за да ми каже „Жена има има проблеми със стомаха и за това аз пиех хапчетата, но бях много стриктен и не знам как е станало“

6. Аз съм личен лекар и непрекъснато попадам в комични ситуации. Последният куриозен разговор, за който си спомням е следният:
– Докторке, идвам с въпрос и искам да ми отговорите честно.
– Добре – подканям я аз – кажете.
– Идвал ли е мъжът ми при вас да се оплаква от сърбежи или някакви други такива неща?
– Сърбежи къде?
– Е… там долу.
– Вижте, не мога да споделям информация за други пациенти, против лекарската етика е. Но тъй като не съм вижала съпруга ви с години, не ми пречи да ви кажа, че не е идвал.
– Добре, ама ако дойде, кажете му да не се връща изобщо вкъщи и да си стои при онази, при която ходи през вечер и му е лепнала тия гадости. Да не се прибира му кажете!

7. Медицинска сестра съм и виждам какво ли не. Веднъж идва възрастен мъж при мен с превръзка на ръката и ме пита какво трябва да пие, за да му зарасне рана от изгаряне. Аз му отвръщам, че тя трябва да се третира локално, за да оздравее, а той ми казва:
– Ти не ме учи. Аз съм си взел от аптеката 3 вида лекарства и си се лекувам вече втори месец.

8. Гинеколог съм и при мен влиза млад мъж, който изглежда доста притеснен, а и аз не разбирам какво прави при мен. Попитах го и получих следния отговор:
– Приятелката ми се притеснява да дойде, а има оплаквания… има ли как да ме питате мен, аз всичко й знам.

9. – Имам проблеми със съня и не мога да заспя дълго време, може ли да ми предпишете някакъв успокояващ мехлем или нещо за стомаха?

10. Девствено момиче идва на профилактичен преглед. Пита ме как ще протече прегледа, а аз й обяснявам, че няма как да я прегледам по друг начин, освен с ехограф. Очевидно притеснена задава следния въпрос:
– Една приятелка ми каза, че боли и че след такъв преглед вече не си девствена, така ли е?

11. Зъболекар съм и куриозните случки при мен не са толкова много, но си спомням една, която скоро няма да забравя. Идва при мен пациент с болки в зъба и аз го разпитвам какво е станало:
– Нищо особено, падна ми една пломба миналата седмица и сега зъбът ме боли много.
– Защо не дойдохте по-рано?
– А, аз я запълних с малко чист пластелин, за да не влиза мърсотия, ама защо ме боли не знам. Нямаше и да дойда иначе.

12. – Докторе, връщам ви животинчетата, дето ми изписахте (Анималс – бел.ред.), защото пише да не се дават на децата. (СЪХРАНЯВАЙТЕ НА МЕСТА НЕДОСТЪПНИ ЗА ДЕЦА! – бел.ред.)


Comments
  1. megi said on 03/02/2016 12:48:

    Хахаха голям смях наистина БРАВО!

  2. filmkovasi said on 06/02/2021 19:33:

    I love what you guys are up too. This type of clever work and reporting! Junia Skell Abbotsun